Rocker, Czy Aby Na Pewno?
Napisano 29 February 2012 - 00:21
Napisano 29 February 2012 - 17:42
ja mogę polecić CI od siebie :Czesc, od jakiegoś czasu poszukuje deski typowo do parku, jakaś miękka najlepiej coś koło 150-154 cm dlugosci. Ostatnio w czarnej górze testowałem deske Santa Cruz Frankenfont 154cm ( na rockerze ), pierwsze wrażenie - sprężyna. Bardzo fajna zabawka, miekka, pressy wchodzą same, czasami az za bardzo jak sie nie ma wyczucia, ollie i rotacje na plaskim też wspaniale. Ale zastanawiam się czy ta deska, bądz jakiś inny rocker będzie dobra na dłuższą mete wraz z progressem. Jesli chodzi o moj poziom to ogolny poziom jazdy jest na wysokim poziomie, lecz w freestyle dopiero zaczynam. Mam 179 cm wzrostu i waże ~70kg. Czy taka deska będzie nadawała się na większe kickery albo raile? Czy może coś innego wybrac? Testowałem jeszcze Rome Artifact Rocker 153 i musze przyznać, ze na obydwu jezdziło mi się tak samo. Ale ciekawią mnie teraz deski o specyfikacji "deskorolkowej" i z tego co widze coraz wiecej firm się na to decyduje, idealnie płaska od wiazania do wiązania i mocno podgięty nose i tail, np DC PLY, niestety nie mialem okazji jej testować i się zastanawiam, czy wziąć rockera czy może coś innego. Fajnie by bylo znaleźć coś posezonowego lub po testach bo nie zalezy mi na nowej, która i tak zostanie skatowana w parku a krawędzie zostaną stępione. Prosze o jakies wskazówki bo zupelnie nie wiem co wybrac a nie chce później żałować swojej decyzji. Moze jeszcze cos o wiazaniach, jestem posiadaczem Union Contact'ów i nie zamierzam ich zmieniac wiec beda one przeznaczone też do nowej deski. Charakter jazdy typowo park/jibb, raile, boxy, z czasem kickery ale raczej póki co nie jakies mega wielkie. Pozdro
k2 fastplant i www bo bardzo przyjemnie się na nich jeździ
academy propaganda-bardzo miękka - to zależy co lubisz
endavor color - miękka a też fajnie jedzie
Użytkownik misfit :D edytował ten post 29 February 2012 - 17:43
Napisano 16 March 2012 - 11:06
Z drugiej strony na rockerach jest jeszcze łatwiej, i wymagają dużo mniej od rider'a, ale przy dużych predkościach i dużych skoczniach już się tak dobrze nie sprawdzą.
7/9/13 LOBSTER VIMANA
Sklep snowboardowy w Poznaniu --> Sportowy Tartak
Napisano 20 March 2012 - 00:55
Napisano 21 March 2012 - 12:15
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 21 March 2012 - 23:48
Od momentu zakupu z każdym kolejnym wyjazdem testując inne deski co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Propaganda to był świetny zakup