Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Spodnie

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yacoob

Yacoob

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 4 postów
  • Poziom zaawansowania:wiem co to jest wn i kompensacyjny

Napisano 12 February 2012 - 20:58

Witam
Mam zamiar kupić sobie jakieś nowe spodnie bo moje stare to już lekko za małe są. Jak szukam po jakichś internetowych sklepach to widzę tylko quicksilvery, burtony, najacze czy inne i same za 400-600.
Mi nie zależy na tym żeby były firmowe , cena jaka mnie interesuje to ok. 200 zł. Kolor ? W sumie jeden ciul, fajne są spodnie w kratę, a z jednokolorowych to zielone lub niebieskie, ewentualnie brązowe.

Znacie jakieś sklepy gdzie można w przyzwoitych cenach dostać spodnie ? Mówię nieważne jaka marka, liczy się cena ;D

#2 Adanio

Adanio

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 104 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 12 February 2012 - 23:21

Znacie jakieś sklepy gdzie można w przyzwoitych cenach dostać spodnie ? Mówię nieważne jaka marka, liczy się cena ;D

A jakość sie liczy? czy mogą to byc przemakające zimne spodnie narciarskie? :evil:

:) ja swoje pierwsze spodnie Brugi kupiłem w Realu i były(są) spoko, przemakać nie przemakały, ciepło było, brzydkie też nie były, nie pamietam ceny ale sadze ze okolice 100zł.

Na twoim miejscu poszedł bym do jakiegoś marketu, kilka tyg temu w selgrosie były niezłe oferty.

#3 Yacoob

Yacoob

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 12 February 2012 - 23:48

Ty no nie pytałbym o linki do sklepów, jakbym znalazł coś w sklepach... Zazwyczaj w marketach co idę to same czarne -,-
No dobra wiadomo nie przemakalność się liczy ale z tego co wiem, słyszałem za 2 stówy można całkiem w porządku spodenki dostać.

Natrafiłem na takie coś http://www.4fsklep.p...t4z11-spmn101d'>_spodnie_meskie_narciarskie_spmn101d_-_niebieski,133,34086.html "]Spodnie 4F
Nadają się ? Wydają się być dobrze wykonane i chyba taka nieprzemakalność styka ?

Użytkownik Yacoob edytował ten post 13 February 2012 - 00:20

#4 ple

ple

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 82 postów

Napisano 13 February 2012 - 14:04

Ty no nie pytałbym o linki do sklepów, jakbym znalazł coś w sklepach... Zazwyczaj w marketach co idę to same czarne -,-
No dobra wiadomo nie przemakalność się liczy ale z tego co wiem, słyszałem za 2 stówy można całkiem w porządku spodenki dostać.

Natrafiłem na takie coś Spodnie 4F
Nadają się ? Wydają się być dobrze wykonane i chyba taka nieprzemakalność styka ?

Cześć!

Po pierwsze. Na spodnie to membrana minimum 5000. Tutaj masz 2k, więc usiądziesz kilka razy w wilgotnym śniegu i masz mokro w gaciach.

Po drugie. Ze spodniami narciarskimi 4F to ja bym uważał. Mam kurtkę 4F, całkiem fajny model, ale okazało się, że ma niesamowicie delikatne szwy, które mi popękały po nieco ponad 1 sezonie użytkowania. W tym tygodniu idę ją reklamować. Ta tkanina aquatech nie należy do najtrwalszych, więc odradzam, no chyba że chcesz spodnie zmieniać w połowie sezonu.

Zerknij sobie na te spodnie:
http://www.planetout...-pts_p9524.html

Cena 200, membrana 10k, spodnie szyte specjalnie na deskę. Wielki plus, to śniegołap w pasie, więc jeśli pojedziesz na d*pie i Ci się podwinie kurtka, to nie nałapiesz śniegu w majty ;-)
Jakość tych spodni jest i dobra i zła.
Dobra, po po pełnym sezonie na stoku na jeszcze ani razu mi nie przemokły, wszystkie szwy są na razie ok, zamki działają poprawnie, materiał się nie przeciera pomimo kilku solidnych uślizgów po glebie.
Minus to: zaczyna łuszczyć się pseudo membrana na śniegołapie w pasie i nogawkach, dlatego oddaję je na gwarancję. Nie wiem jak mi to naprawią, więc albo dostanę nowe spodnie, albo zwrot kasy. Akurat będzie na kolejne spodnie na sezon/dwa ;-)

#5 Adanio

Adanio

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 104 postów

Napisano 13 February 2012 - 14:18

Hmm... w dobie dzisiejszego sprzętu kurtki maja nieprzemakalność powyzej 5000 często gęsto, nie wiem jak ze spodniami, może przydałoby się wiecej. Priorytetem powinny byc właściwości, chociaż zależy też czy bardzo będziesz je katował.
Szukałem troche:D ale czegoś wartego uwagi nie znalazłem;/

Użytkownik Adanio edytował ten post 13 February 2012 - 14:21

#6 Yacoob

Yacoob

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 14 February 2012 - 16:54

Prezentują się całkiem okazale...
W sumie to od dawna byłem zainteresowany firmą Coalition (CLTN) , oni mieli naprawdę fajne ciuchy, ale nagle słuch o nich zaginął, żadnej strony nie mają, na allegro resztki same, a ich spodnie chętnie bym zakupił...

#7 krzepnik1

krzepnik1

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 69 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu

Napisano 14 February 2012 - 23:31

przeciez jest jeszcze kilka fajnych spodni coalitiona na allegro
np. http://allegro.pl/sp...2096916098.html
cena taka jak chcesz, membrany tez dobre, kolor dobry :D tylko kupowac :D :D

#8 Ines

Ines

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 230 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 15 February 2012 - 09:46

Mam spodnie firmy CLTN i Envy - obie pary kosztowały coś ponad 200zł i naprawdę są ok. Są ciepłe i wygodne, nie przemakają. CLTN można kupić na Allegro albo w Diversie.
I've got the snowboard under my feet, I can fly so high, I can fall so deep...