dwuch Polakow, trzy zdania

Nie masz racji Dodi. Moze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, ale nie masz racji:
->co jest niebezpieczne w takim np. waroo z roku '06? jezeli jest w zlym stanie, to sie conajwyzej podrze, linka urwie, powietrze zejdzie, ale tak samo jak np. skatowany na maxa latawiec z '09, 100% gwarancji nie masz, nawet jezeli to twoj wlasny latawiec. Jak sie postarasz to i latawiec z roku '09 przewiniesz na druga strone.
->akurat jak pisalem mialem/mam waroo '06, '07, '08 i WIEM ze wszystkie je moge latac na tym samym barze - bo zmienili drobne elementy, ok poprawili opcje bezpieczenstwa, ale nie ogolna budowe i dlugosc depowera..., i z tego co wiem '09 tez tak jest, wiec sorry, ale nie masz racji.
->ty nie kupujesz uzywanych samochodow, ale takich ludzi jest 'sporo'...., wiec tak samo jak ktos nie ma kasy to moze kupic uzywany latawiec, juz nie badz takim idealista...Rynek wtorny funkcjonuje w chyba prawie kazdej dziedzinie zycia/sportu.
->co do snowkite to widze filmiki, relacje z Poski, Austrii, Francji, Czech, bywam na spotach w Austrii i Polsce i wszedzie wiekszosc 'szarakow' lata na tym, co ma = 80-90% pompowane latawece uzywane w lecie
a zeby nie byc goloslownym, to prosze: relacja z zawodow w Austrii, zeszly lykend:
http://issuu.com/benisurf/docs/mow2010zatrzesienie komorek
http://adechade.com/...tyle_emoticons/default/rolleyes.gif ??
Chociaz jedno musze przyznac, troche racji masz, ale o tym juz pisalem:
ktos kto jest zielony w tym sporcie - nie powinien zaczynac sam bez przygotowania - to jest WAZNE
ktos kto jest zielony i kupi sprzet w internecie - ma szanse trafic na zly sprzet
ktos kto jest zielony jeszcze nie wie co jest dobre, a co zle - a sport ten mimo, ze uprawiajac go z glowa nie jest mega niebezpieczny, to przy osobie nie znajacej sie, nie majacej doswiadczenia - moze byc BARDZO NIEBEZPIECZNY
mysle, ze powoli mozemy konczyc ten temat, bo ja mam moje zdanie, ty Dodi twoje, Jancio jeszcze pewnie inne....
jeszcze raz powtarzam, zainteresowani -> atakujcie

kiteforum.pl, i landkiting.pl, no albo ktos kto lata, albo szkolka.