Już sama nazwa desiwa nasuwa na myśl zabawę i do tego właśnie ta deska jest. Jej profil, RC (Reverse Camber) oraz niewielki flex (nie wiem jaki dokładnie, ale jak dla mnie 3/10) powodują, że deska bardzo ułatwia wykonywanie flat tricków i uprzyjemniają szeroko rozumianą zabawę na stoku. Osoby lubiące czuć deskę i ukształtowanie terenu pod stopami również będą zadowolone.
Jazda w puchu. Akurat się złożyło, że w ostatnim dniu pobytu dane nam było rozkoszować się 30-40cm świeżego opadu. Color, jak każdy rocker, w takich warunkach spisywał się rewelacyjnie. Wszelkie wygibasy typu przenoszenie ciężaru na tylną nogę nie są konieczne. Jedyne do czego mógłbym się w tych warunkach przyczepić to zbyt słabe tłumienie przy natrafieniu na twardsze podłoże, ale to już zasługa flexu deski i, w moim doczuciu, zastosowaniu małej ilości damperów.
Jazda na krawędziach. Tutaj nie było już tak różowo. Pomimo dobrych warunkach na trasie z wyjątkiem lekkiego zmuldzenia, deseczka nie radziła już sobie tak rewelacyjnie. Trzymanie krawędzi w skręcie poprawne, ale przy większej prędkości każda nierówność terenu wymagała już większego skupienia. Pomimo tego udało mi się pojechać na tej desce szerokimi skrętami nieco ponad 80km/h. Jazda taka do szczególnie przyjemnych jednak nie należała
Jazda na wprost lub jak kto woli na krechę. jak wyżej. Mała stabilność oraz profil powodowały dość spore wibracje i zachowanie równowagi wymagało sporego skupienia. Jazda na krechę na switch była już prawdziwym wyzwaniem
Teraz krótkie podsumowanie (1-10):
Wrażenia estetyczne/Design: 10
Flat tricki: 9
Puch: 9
Krawędź: 6
Krecha: 5
Naprawdę fajna miękka deseczka freestylowa z fenomenalną grafiką (nikogo nie pozostawia obojętnym na swój wdzięk). Polecam dla zwolenników butterków oraz jako uzupełnienie parku maszyn w miękki naleśnik do zabawy na stoku.
PS. testowana przeze mnie długość to 155... i pomimo wagi 68kg krótszej bym nie brał
PS 2. i jeszcze filmik z Tuxa
http://www.youtube.c...h?v=cfGkCWyBbgY
Załączone pliki
Użytkownik mike edytował ten post 27 October 2011 - 14:43